Több vagy, mint hídfoglaló

2022/07/18. - írta: GTV1986

Az a nagy helyzet, hogy mostanra már látjuk, hogy valójában senkit sem érdekel, hogy kivonul-e bárki tüntetni meg hidat lezárni. Az embertársaidban nincsen szolidaritás, halljuk, amint ráfekszenek a dudára, csak hogy rohanhassanak a kicsinyes szar életük után. A politikus pedig úgyis valami földalatti magánmetróval megy még a budira is, csak hogy ne kelljen egy rendes emberrel se találkozni. Utolsó tolvaj mind, és rég eljátszották a bizalmunkat, pártállástól függetlenül. 

Szóval az van, hogy semmibe vagyunk véve. A kis ember is leszar minket, meg a nagy is. Pont nem érdekel senkit, hogy egy csoportnak baja van a kormánnyal. És bár nem ismerlek téged, kedves tüntető barátom, de azt gondolom, hogy téged is baromira felbosszant, hogy senki nem hallgat meg, senki nem képviseli az érdekeidet, és senkit nem érdekel, hogy mi a fenéből fogsz megélni szeptember 1-től.

Van értelme tehát kimenni a térre? Ki az utcára? Ugyan, ezt az egészet elinflálta már a narancsos közösség 2006-2010 között. Manapság tüntetni pont olyan hétköznapi, mint az, hogy egy csöves fekszik a kapualjban, bár az sincs rendben, de ugyanúgy senkit nem hat meg. Menj el dolgozni! - ez kiabálják neked is, pont mint egy csövesnek.

Én mégis azt gondolom, hogy több van benned egy harsogó flaszterkoptatónál. Fogadd el a tényt, hogy megváltozik az élet szeptembertől, és tegyél a saját igazságodért. Mert mit ölt meg a kormány? A középosztályon kívül, a szolgáltatóipart. A tisztelt minisztereknek és holdudvaruknak mi vittük ki a kaját, mi szereltük a klímát meg a villanyt. mi gyantáztuk a feleségük alfelét, mi nyírtuk fazonra a retikülpudlijuk bundáját, mi szerveztük a rendezvényt ahol a budiban szívhatták a kokót. Mi sütöttünk a lányuk esküvőjére, mi varrtuk azt az undorító ruhát, ami kiszolgálta az ízlésüket. Mi csináltuk a kikúrt fantom cégüknek a könyvelést, mi védtük a seggüket a perekben, amikben nyilván nyakig sárosak voltak. Itt az idő kedves barátom, hogy megkeserítsd ezeknek az embereknek az életét, ahogy ők tették a tiéddel.

Mert bizony mondom neked, ha szeptembertől kaját viszel a tisztelt képviselőknek, rendesen legyen benne egy zaccos csula a habszivacs dobozban! Legyen ragyás az arcuk a vakolattól, és rohadjon le az autójuk minden sarkon! Te nem érdekled őket, akkor ők miért kéne érdekeljenek téged? Tedd meg ami tőled telik, és ne egy tüntetéstől várd a megváltást. És ha felfedezik? Nem baj! Had érezzék ahogy a te testnedved csorog le a torkukon. Nincs mit vesztened, ha már semmid sincs.

Címkék: tüntetés kata 2022
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferceltalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr9017885839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása